Motoristé z Vysočiny jezdí na kvalitní pohon

23. leden 2012
Zprávy z

Ukázují to kontroly České obchodní ispekce, jejíž ispektoři navštíví každý týden v průměru dvě čerpací stanice. Z našeho kraje za posledního půl roku nehlásí jediný prohřešek a to i přesto, že na konci roku dopadly testy nafty v České republice velmi špatně.



Jak říká ředitel inspektorátu pro Vysočinu Daniel Adamec, kvalita pohonných hmot v kraji je dobrá a to i přesto, že výkyv v cenách jednotlivých stanic je tak markantní:" Rozdíly v těch palivech prostě nejsou. Co máme výsledky z ústavu paliv a maziv, všude na Vysočině se čerpují pohonné hmoty co odpovídají normě. Je to samozřejmě na těch jednotlivých distributorech, těch jedotlivých čepadlářích, s jakou marží to prodávají. Dneska se podle mého názoru ta marže pohybuje někde od dvou až do pěti korun."

Poslední prohřešek, který inspektoři České obchodní inspekce v našem kraji pamatují, je starší než půl roku. Nedostatky zjistili tenkrát ve Skuhrově na Havlíčkobrodsku, kde provozovatelé čerpací stanice museli skoro ze dne na den, jak se říká "zavřít krám", protože inspektoři přišli na to, že do pohonných hmot přidávali "ingredience", které tam nepatřily. Dostali likvidační pokutu a skončili v rukách policie.

autor: ost
Spustit audio