Most přes železnici se v Otrokovicích uzavře zítra. Sedm měsíců se bude jezdit po objížďkách

Uzavírka způsobí změny v jízdních řádech městské hromadné dopravy, zrušení či přemístění zastávek MHD

Rekonstrukce mostu přes železniční trať v ulici Nadjezd v Otrokovicích na Zlínsku začne 18. února. Důvodem rekonstrukce je havarijní stav mostu a přilehlé komunikace.

"Jde o uzavření úseku v délce 466 metrů. Předpokládaná délka celkové uzavírky bude sedm měsíců, a to z důvodu nutné kompletní rekonstrukce spodní stavby a rekonstrukce nosné konstrukce mostu a komunikace. Vzhledem k technickému řešení oprav je nutné celkové uzavření mostu," uvedl hlavní stavbyvedoucí Bohdan Petura.

Modernizace trati Otrokovice - Vizovice by měla začít v roce 2020. Bude stát dvanáct miliard korun

Vlaky a železnice mají určitě budoucnost (ilustrační foto)

Projekt počítá s elektrizací celé tratě a vybudováním druhé koleje v úseku Otrokovice - Zlín, ve kterém díky tomu dojde ke zvýšení rychlosti až na 100 kilometrů v hodině.

Uzavírka způsobí změny v jízdních řádech městské hromadné dopravy, zrušení či přemístění zastávek MHD a stanovení objízdných tras.

"Změny se dotknou linek číslo 55, 2 a 70, ovšem naší snahou je zachovat stávající počet spojů MHD. Cestující budou muset počítat s prodlouženou dobou jízdy, neboť objízdná trasa pro městskou hromadnou dopravu povede přes třídu Tomáše Bati, Štěrkoviště a silnici I/55. Pouze ve výjimečných případech pojedou autobusy MHD ulicí Objízdná kolem společnosti Continental Barum," uvedla vedoucí městského odboru dopravně-správního Renáta Krystyníková.

Objízdná trasa kolem Štěrkoviště je stanovena také pro vozidla do 20 tun, naopak nákladní vozidla nad 20 tun budou mít stanovenu trasu přes Objízdnou ulici. Po dobu uzavírky bude zrušena zastávka MHD U Dřevnice a zastávka Nadjezd bude přesunuta. Na křižovatce silnice I/55 při výjezdu na Tlumačov bude provoz zachován, stejně tak bude možné odbočit na přivaděč dálnice D55.

"Uvědomujeme si, že obyvatelé Bahňáku budou mít opět ztíženou dopravní situaci. Doposud se opravoval most směrem na Tlumačov a veškerá doprava byla svedena právě přes Bahňák. Tentokrát ale neočekáváme tak velký nárůst dopravy, neboť nákladní vozidla budou svedena na dálnici D55, případně na ulici Objízdná, a předpokládáme, že většina osobních vozidel bude využívat silnici I/55," uvedla starostka Hana Večerková.

Město dostalo na rekonstrukci 118 milionů korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

autor: Tomáš Fránek | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související