Mladé volejbalistky z Vysočiny pilně trénují. Chtěly by medaili z dětské olympiády

28. duben 2022 11:50

Mladé volejbalistky z Vysočiny by rády z červnové olympiády dětí a mládeže přivezly medaili. Poctivě se připravují a jezdí na speciální kempy.

Olomoucký kraj přivítá na konci června 10. Letní olympijské hry dětí a mládeže. Mladé volejbalistky z Vysočiny berou přípravu na turnaj velmi vážně a touží po olympijské medaili. 

Setkávají se dokonce na speciálních kempech, z kterých vznikne závěrečná olympijská nominace. 

Nácvik herních situací

Sledujeme nácvik jedné z herních situací, dívky jsou výš na žíněnce. Jedna šestice drží míč na síti, druhá skupina trénuje blok. „Musí dělat určitě práci nohou a práci rukama,“ popisuje nácvik bloku jedna z trenérek Jana Týmová. 

Volejbalistka Šárka, která se zároveň věnuje plavání, vysvětluje, v čem ji uchvátil týmový sport. „Baví mě ten volejbal, je to kolektivní, když něco zkazíš, tak se to hned nezboří a holky pomohou. Když plaveš a něco pokazíš, nejde to vrátit zpátky.“

Společné tréninky

Trenér Jan Bažó odkrývá smysl společných tréninků desítek volejbalistek z celé Vysočiny. „Primární cílem je připravit děvčata na dětskou olympiádu.“ 

Volejbalistka Anička z Nového Veselí patří podobně jako Šárka z Jihlavy k českým mládežnickým reprezentantkám. Věří si, ale o kvalitách soupeřek dobře ví a také je společně sledují. „Úspěch by byl, kdybychom byly první. To je podle mě Středočeský kraj, protože tam mám holky z reprezentace, tam jsou hodně dobré. Ale my jsme taky dobré,“ usmívá se volejbalistka Anička, která by měla patřit k oporám týmu Vysočiny na olympiádě dětí a mládeže na konci června.

Spustit audio

Související