Miminkům se pod vodou líbí. Karel a Lenka Fialovi to umí zachytit na fotkách

12. červen 2019

V plaveckém bazén v havlíčkobrodské Kotlině je od rána živo. Baby club Plaváček pořádá focení miminek pod vodou.

Od rána je fotograf z Měřína Karel Fiala nachystaný ve vodě i s velkým aparátem s dvěma blesky a s připojeným třetím bleskem shora. Bude ve vodě trávit několik hodin: „Naštěstí Karel vodu neřeší, cítí se tam stejně pohodlně jako na suchu, nestresuje ho čas ani stabilita, protože my ve vodě trávíme hodně času,“ vysvětluje jeho manželka Lenka Fialová.

Desítky rodičů s dětmi

Za dopoledne se pod hladinou vystřídají někdy i desítky rodičů s miminky. Každý získá během deseti minut focení až třicet fotografií, z nichž si vyberou ty nejlepší památeční snímky. Nově si k fotografiím mohou přidat i simultánně natáčené podvodní video, sestříhané asi na dvě minuty.

Miminka pod vodou vypadají dobře

I když miminka někdy pláčou, u focení se uklidní a fotky pod vodou vypadají dobře. Těm větším k tomu pomáhají i rekvizity – pirátská bambitka, korálky, květiny nebo šátky. Šátky zároveň pomáhají schovat Lenčiny ruce, kterýma miminko drží. „Látka zdůrazní vodu. Pokud ve vodě nic neplave, tak to vypadá, jako by se dítě vznášelo ve vzduchu,“ vysvětluje Karel Fiala.

Focení si chválí i maminka Markéta s malým Oliverem. „Bylo to super, skvělý přístup, i ty fotky jsou krásně. Jsme maximálně spokojení a malý ani neplakal,“ směje se.​

Spustit audio