Michal Bílek bude trénovat Jihlavu. Po letech mimo fotbal se cítí nabitý energií

14. září 2016

Fotbalový trenér Michal Bílek se po osmi letech vrací do české nejvyšší soutěže. Bývalý kouč národního týmu dnes vedl první trénink hráčů Jihlavy, které patří po šesti kolech až předposlední místo. Bílek tak dostal od vedení Vysočiny jasný cíl - zachránit tým v první lize.

„Jsem rád, že jsem se vrátil zpátky do ligy. Věřím, že i přes situaci, která tu je, je mužstvo dobré a společnými silami rychle zabodujeme, abychom se dostali ze sestupových vod,“ věří nový trenér Vysočiny Jihlava Michal Bílek.

Naposledy pořádně trénoval před třemi lety národní tým. V září 2013 na svou funkci rezignoval po prohraném kvalifikačním utkání s Itálií. V květnu následujícího roku přijal nabídku gruzínského mistrovského klubu FC Dinamo Tbilisi, kde byl ale po vyřazení z druhého předkola Ligy mistrů odvolán.

Dlouho netrénoval a o fotbale nechtěl ani slyšet. „Poté, co jsem skončil jako trenér národního týmu, jsem se cítil trošku vyhořelý. Dva roky jsem necítil na návrat do fotbalu, postupem času se mi chuť vracela a teď cítím nabitý energií,“ říká kouč.

Na jihlavské trenérské lavičce střídá Michal Bílek jiného Michala - Michala Hippa. Ten aleod týmu neodchází, jak bývá zvykem, ale stane se Bílkovým asistentem.

Čtěte také

„Znám ho dlouhá léta. Je to velmi zkušený trenér a byla by velká škoda, kdyby skončil. Není to pro něj jednoduchá situace, ale mluvil jsem s ním a postavil se k tomu skvěle,“ cení si Bílek přístupu svého kolegy.
Záchranářská práce není příjemná žádnému trenérovi, ale kouč Michal Bílek si ji už kdysi vyzkoušel. V daleko složitější situaci udržel v lize Blšany. Podle nového jihlavského kouče má Vysočina rozhodně kádr na to, aby byla v tabulce lépe než patnáctá. Mužstvo prý má na střed tabulky.

Moc času na změnu nový jihlavský trenér nemá. Už v sobotu povede Michal Bílek Vysočinu v domácím utkání proti Jablonci.

autoři: jak , vman
Spustit audio