Město Brtnice přišlo o banku. Česká spořitelna tam končí

28. červen 2018 10:36

Brtnice je dalším menším městem na Vysočině, kde skončí nebo skončila pobočka banky. Podobný příběh už stihl Okříšky a Hrotovice na Třebíčsku. Bankám se prý nevyplatí provozovat tak malé pobočky.

Spořitelna v Brtnici de facto skončila už před loni, banka tam ale dodnes provozovala poradní kancelář, do které klienti chodili. Provoz se ale podle mluvčího Filipa Hrubého nevyplatil.

„Pokud v rámci optimalizace nákladů na provoz naší sítě přistoupíme ke zrušení pobočky, je to vždy pouze u poboček, u nichž se zájem klientů o jejich využívání přiblížil nule. Jedná se především o pobočky v menších sídlech, ze kterých lidé dojíždějí za prací do velkých měst.“

Místní podnikatelé

Rušení banky v nejmenším městě na Jihlavsku zaskočilo i místní podnikatele. Někteří si tam před lety založili podnikatelské účty. „Založili jsme tam účet, protože ta banka byla tady. Nosili jsme tam peníze,“ řekla už před časem Českému rozhlasu podnikatelka Jana Jurková.

„My si do té Jihlavy ještě dojedeme, ale pro ty starý lidi je to opravdu špatný. Tady ta paní jim aspoň poradila, jak a co mají, kam si mají zavolat,“ dodala Jana Jurková dnes.

autoři: Daniel Zach , mik
Spustit audio