Mando z třebíčského útulku rád běhá. Vděčný ale bude i za časté procházky

Od poloviny ledna žije v třebíčském útulku černý dvouletý pes jménem Mando. Za svůj krátký život si pána moc neužil, a tak se teprve teď učí základní dovednosti.

Vzhledem k velkému temperamentu mu to ale jde rychle.

„Je to dvouletý kříženec labradora. Nevybouřený, aktivní,“ představuje Manda ošetřovatelka třebíčského útulku Lucie Vakulová. Psa do útulku dovedl jeho vlastní pán s tím, že na něj nemá čas a nezvládá ho. Jméno Mando dostal pes až v útulku. Původně se jmenoval Čert, ale pes toho jména už v útulku žije. „Ale slyší na to,“ říká ošetřovatelka, a s úsměvem dodává, že na nové jméno se inspirovali jednou seriálovou postavou.

Mando ze sebe musí přemíru energie vyběhat

Mando je zdravý dvouletý pes, který je velmi živý, a ke svému životu potřebuje pohyb a práci. V útulku se postupně učí základním dovednostem. „Než se s ním začne pracovat, musí se s ním jít třeba na dvouhodinovou procházku, aby tu energii ze sebe vyběhal,“ říká Lucie Vakulová s tím, že by Mandovi pomohlo chodit na cvičiště.

Ideálním domovem pro Manda by byl dům se zahradou a aktivními lidmi

Třebíčský útulek půjčuje psy na procházky, a dochází k nim i člověk, který se psy běhá. Mando se v tom velmi osvědčil. „Určitě by se hodil do domu se zahradou, třeba i k větším dětem,“ dodává Lucie Vakulová.

V každém případě ale není Mando agresivní, snese se nejen s lidmi, ale i s ostatními psy, a je za pozornost vděčný.