Loupežné přepadení prodavačky v Jihlavě policisté přehodnotili na pokus vraždy

22. prosinec 2012
Zprávy z

Brutální napadení prodavačky v Jihlavě policisté nově posuzují jako pokus vraždy. Vše se odehrálo v pátek odpoledne v prodejně dětského zboží v ulici Žižkova.

Neznámý muž nejdříve vstoupil do prodejny a prohlížel si zde vystavené hračky. Přitom se začal s prodavačkou bavit. Krátce po té z obchodu odešel, aby se po několika minutách vrátil zpět. Znovu si prohlížel vystavené zboží a komunikoval s prodavačkou. Náhle se ale na ni zezadu vrhnul a zaútočil. Udeřil ji neznámým předmětem, který si s sebou přinesl.

„Žena se snažila bránit, ale muž ve svém jednání pokračoval,“ popisuje krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. „Na ženu opakovaně velmi brutálně útočil zejména do oblasti hlavy i poté, co ji srazil na podlahu.“ Agresivní lupič způsobil prodavačce velmi vážná poranění hlavy, se kterými musela být okamžitě převezena do nemocnice v Jihlavě. Následně z prodejny utekl a zatím se ho nepodařilo zadržet.

Kriminalistům se podařilo sestavit pravděpodobný portrét pachatele. Jde o muže ve věku 35 – 40 let, který je zhruba 180 – 185 centimetrů vysoký a má tmavé vlasy. V době, kdy zaútočil na prodavačku, neměl na hlavě žádnou pokrývku ani si nijak nemaskoval svoji tvář. Na sobě měl oblečenou tmavě modrou bundu.

Logo

Případ si převzali krajští kriminalisté a kvalifikovali ho jako pokus zločinu vraždy. Kriminalisté by uvítali jakékoliv svědectví o pohybu podezřelého muže v blízkosti prodejny. „Zajímá nás zejména pohyb muže, který by z prodejny utíkal po ulici Žižkova a odpovídal popisu,“ doplnil výzvu plk. Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Všechna svědectví můžete volat na linku 158.

Výrazně tak můžete pomoci kriminalistům odhalit pachatele závažného a brutálního činu. V případě jeho zadržení mu hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let, případně výjimečný trest. Z prodejny lupič odnesl tržbu v hodnotě pouhých několika tisíc korun.

autor: Michal Malý
Spustit audio