LÉTO NA GRILU: Krůtí maso na pivu a ananasový dip
Akce Českého rozhlasu Vysočina Léto na grilu zavítala také do Jabloňova na Žďársku. Hlavní aktér Jarda Hypochondr i tam připravil dobré jídlo.
Krutí maso na tandoori zalité pivem a ananasový dip. Takovou kombinaci chutí zvolil Jarda Hypochondr na grilování v Jabloňově.
Potřebujeme následující suroviny:
6 kg krutí maso (prsa)
½ kg cibule
½ kg tavený sýr
1 litr smetany
½ litru zakysané smetany
2 ks ananas konzerva
1 lžíce sójové omáčky
2 lžíce tandoori
½ lžičky kajenského pepře
4 lžíce soli
3 lžíce cukru
1 lžíci kari
2 dcl piva
30 ks rohlíků
2 dcl oleje
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.