LÉTO NA GRILU: Krůtí maso na pivu a ananasový dip

21. srpen 2018

Akce Českého rozhlasu Vysočina Léto na grilu zavítala také do Jabloňova na Žďársku. Hlavní aktér Jarda Hypochondr i tam připravil dobré jídlo.

Krutí maso na tandoori zalité pivem a ananasový dip. Takovou kombinaci chutí zvolil Jarda Hypochondr na grilování v Jabloňově.

Potřebujeme následující suroviny:

6 kg krutí maso (prsa)

½ kg cibule

½ kg tavený sýr

1 litr smetany

½ litru zakysané smetany

2 ks ananas konzerva

1 lžíce sójové omáčky

2 lžíce tandoori

½ lžičky kajenského pepře

4 lžíce soli

3 lžíce cukru

1 lžíci kari

2 dcl piva

30 ks rohlíků

2 dcl oleje

autor: mik

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.