Leona Meindlová - výživová specialistka

2. květen 2012

Ve středu 2. května na téma zdravé snídaně mluvila a na vaše otázky odpovídala výživová specialistka Leona Meindlová.

Jirka
Dobrý den, chci se zeptat co jsou ta E (éčka). Děkuji.
Dobrý den, jednoduše řečeno jsou éčka přidané látky do potravin, které mají za smysl nějak je upravit. Mohou to být barviva, konzervanty, aromata apod. Ale zároveň musím dodat, že ne vždy jsou to pro zdraví nevhodné látky. Může to být třeba i kyselina citrónová, přírodní barviva nebo vláknina...


Olina Jágrová
Dobrý den dělám domácí šťávy z kopřiv ,bezu,malin a rybízu a u všech receptů je na 1 litr šťávy 1kg cukru pak si to ředíme vodou a pijeme dávám to i dětem dalo by se říct že je to zdravější než kupované? a prosím o radu jak nebo čím nahradit klasický cukr. Děkuji Jágrová
Dobrý den, Oli, asi bych tam zkusila místo klasického cukru dát fruktózu. Přece jenom je to ovocný cukr a je rozhodně lepší než klasická sacharóza.

Spustit audio