Lenka Zahradnická: O hercích je známo, že když mají hodně práce, jsou vyčerpaní, když mají práce málo, tak fňukají

2. březen 2020

Herečku Lenku Zahradnickou známe především ze seriálů Ulice, Ordinace v růžové zahradě, Vyprávěj a dalších. V současné době už ji příliš pracovních věcí nečeká, připravuje se hlavně na příchod druhého potomka.

Lenka Zahradnická čeká se svým partnerem Michalem Vavro již brzy příchod druhého potomka. Mají spolu už dceru Jasmínku, které je dva a půl roku. Na druhé dítě se herečka moc těší. Doba, kdy čekala Jasmínku, pro ni byla o hodně náročnější: „Pro mě bylo tenkrát těžké hlavně přijmout fakt, že už nebudeme dva, ale tři. Na dítě jsem si musela zvyknout. Nabíhalo to postupně, teď ji ale miluji úplně nejvíc. Také jsem panikařila, co budu s miminkem vlastně dělat. V knihách jsem nic nestudovala, informací je totiž kolem tolik, že vybrat si z toho, to co vám bude vyhovovat, je hodně těžké,“ vzpomíná nastávající maminka.

S partnerem Michalem, který je profesí kameraman, se Lenka Zahradnická seznámila při natáčení seriálu Drazí sousedé. Spolupracovat s partnerem je pro ni ale divné, raději se s ním setkává doma.

Příchod potomka ovlivní i seriálovou postavu

Ze všech svých rolí má Lenka Zahradnická asi nejraději Hedviku ze seriálu Ulice, i když se seriálovou postavu má prý společný jenom obličej. Hedvika podle ní dříve jedná, než přemýšlí, má jiné reakce, je zkrátka úplně jiná než její představitelka.

Postava Hedviky se po nějaké době do seriálu opět vrátila, ale teď je Lenka znovu těhotná a Xavera zajímalo, co s její postavou bude: „Nevím, co mohu prozradit. Hedvika se může těšit na změnu, dříve nebo později bude těhotná,“ usmívá se herečka.

Hrát v nekonečných seriálech Lenku Zahradnickou hodně baví. Pokud by tomu tak nebylo, ztrácela by pro ni její práce smysl: „O hercích je známo, že když mají hodně práce, jsou vyčerpaní, když mají práce málo, tak fňukají. Měla jsem to také, ale je dobré si připomenout zbytek štábu. Jsou to lidé, kteří mají menší honoráře než herci, a přesto chodí do práce rádi.“

V seriálu Ordinace v růžové zahradě hrála Lenka Zahradnická roli sestřičky, díky které se o této profesi hodně naučila: „Když jsem točila Ordinaci, měli jsme také kurzy první pomoci, abychom věděli, jak se například odebírá krev. Dostanete normálně jehlu a učíte se, jak se do toho ťuká, jak se to nasazuje, že tam nesmíte mít vzduchovou bublinku a podobně. Kvůli kamerám musí odborníci ale slevit a často nám říkají, že to v reálu takto nechodí,“ přibližuje herečka natáčení.

Kromě seriálů účinkuje Lenka Zahradnická také v divadelních představeních. Jsou to například hry Pension pro svobodné pány nebo Chvála bláznovství. S divadlem jezdí herečka i na zájezdová vystoupení: „Publikum mimo Prahu je nadšenější. Jezdím na výjezdy ráda, máme dobrou partu a odpočinu si od dítěte. Zatím mi nevadí cestovat.“

Zajímá vás, zda Lenka Zahradnická Xaverovi prozradila, jestli čeká holčičku nebo chlapce? Poslechněte si záznam pořadu.

Spustit audio