Kraj Vysočina chce investovat do šesti škol. Celkem bezmála 180 milionů korun

9. září 2018 06:10

Kraj Vysočina zařadí do rozpočtu příštího roku tři velké investice do školních zařízení. O realizaci dalších třech budou představitelé kraje dál jednat.

Všech šest záměrů s odhadovanými náklady asi 178 milionů korun bude kraj platit z vlastního rozpočtu. Původně počítal s evropskými dotacemi z Integrovaného regionálního programu (IROP) a měl připraveno 62 záměrů. Jenže dotační výzva, v rámci které mohl kraj o peníze žádat, nebyla vypsána, respektive byla stornována, řekl dnes novinářům hejtman Jiří Běhounek (ČSSD).

V rozpočtu na příští rok by podle hejtmana měly být výukový pavilon jihlavské Střední školy průmyslové, technické a automobilní za asi 56 milionů, oprava dílen Střední průmyslové školy a učiliště v Pelhřimově za asi 46 milionů a dílny odborného výcviku Střední školy stavební v Třebíči za asi 16 milionů.

Investic by se mohla dočkat ještě třebíčská Obchodní akademie a Hotelová škola, technické učiliště v Chotěboři a Obchodní akademie a Hotelová škola v Havlíčkově Brodě. „Vybrali jsme těchto šest, které bychom byli schopni a ochotni zaplatit z krajských peněz, když nebude IROP,“ řekl Hejtman.

Práce na školách by podle kraje mohly být provedeny mezi lety 2019 a 2022.

zdroj: ČTK
Spustit audio