Kino Moravia v Třebíči se změnilo na komunitní centrum. Bude sloužit všem

10. leden 2020 06:00

Po skoro dvouleté rekonstrukci se kino Moravia v Třebíči přeměnilo v moderní komunitní centrum. Má sloužit jako místo setkávání pro Třebíčany všech věkových kategorií.

Od slavnostního otevření dělí kino Moravia pouhé dny, proběhne v pondělí 13. ledna odpoledne.

„Mám z toho radost, chodili jsme tam do kina, do divadla. Půjdeme se podívat určitě,“ řekly reportérovi dvě ženy z Třebíče. Kino se proměnilo v komunitní centrum, název Moravia zůstal.

Interiér z části zůstal

Kdo si pamatuje např. typické schodiště, které vedlo do hlediště kina, může se po něm projít i teď. „Schody samozřejmě zůstaly. Je tady zázemí pro komunitní knihovnu, také kavárna,“ řekl mezi dveřmi vedoucí centra Ondřej Ferdan.

Občané, spolky

Komunitní centrum bude pro všechny, pokračuje Ondřej Ferdan. „Pro občany Třebíče, pro spolky, pro organizace, které se zabývají sociální prací.“

„Je tu třeba výcviková a tréninková kuchyně, zázemí pro rodiny s dětmi napojené na venkovní prostory i s bylinkovou zahrádkou.“

Dva roky prací

Bývalé kino Moravia v Třebíči se do dnešní podoby měnilo bezmála dva roky. „Začali jsme v roce 2018 v květnu, celé to stálo 62 milionů korun,“ dodala mluvčí Třebíče Iriny Martakidisová.

Slavnostní otevření komunitního centra Moravia v Třebíči je naplánované na pondělí na 14. hodinu. Ostrý provoz pak zahájí do třech měsíců.

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio

Související