Kdo se nechce starat o sekání trávníku, ocení robotickou sekačku

13. červenec 2016
Dobré odpoledne

Robotická sekačka vám poseká trávník bez námahy. Lubomír Mach z obchodního domu Kinský přišel vysvětlit, co všechno takové sekačky umí a pokud se rozhodnete zůstat u tradičních strojů, řekneme, na co se při výběru zaměřit.

Když se rozhodnete koupit tradiční sekačku, tak vybírejte podle velikosti pozemku, který budete sekat. „Pokud nebudete mít čas sekat trávník každé tři dny, ale sekáme trávník jednou za týden nebo čtrnáct dní, tak motorová sekačka má vyšší výkon a zvládne vyšší trávu,“ říká host. Navíc u elektrické sekačky je limitující přívodní kabel a nejsou proto vhodné na plochy přes 1000 m2.

Robotické sekačky posekají trávu bez práce

Robotická sekačka seká trávník sama několikrát denně. „Prodejce vám naprogramuje sekačku, postaví vám celý okruh na vašem pozemku. Na vás už zbývá naprogramovat, kdy chcete, aby sekačka sekala a jak často a nemusíte se o nic víc starat,“ vysvětluje Mach. Prodejce vám taky navrhne, jak rozparcelovat trávník.

Nemusíte řešit, co s posekanou trávou

Velkou výhodou robotické sekačky je to, že se nemusíte starat o posekanou trávu. „Tím, že ta sekačka seče dvakrát až třikrát za den, tak je minimální přírůst travního stonku. Trávník je nasekaný na půl centimetrové kousky a nechává se ležet v trávníku. Takže se využívá jako hnojivo,“ říká Mach.

Za sekání bez námahy si zatím ještě musíte připlatit

Kvalitnější a výkonné robotické sekačky se zatím stále pohybují kolem padesáti tisíc. „Je to dané tím, že se sekačkou kupujete celý počítačový program. Kupujete i paměťové kabely, dokovací stanici, kde se dobíjí baterie, když sekačka neseká,“ říká host. Sekačka i dokovací stanice je mimo domek a nevyžadují žádný zásah uvnitř domu.

Spustit audio