Kateřina Brožová vydala vánoční singl

22. prosinec 2012

Herečka a zpěvačka Kateřina Brožová vydala novou vánoční písničku nazvanou Večer velkých přání! V telefonátu se přiznala, že je právě na oslavě 80. narozenin svého tatínka, který byl známým sólovým houslistou.

Povídali jsme si i o vánočních zvycích a o tom, jak se pěkně tyto svátky tráví v rodinném kruhu. Ukázalo se, že si herečka i přes své pracovní vytížení zakládá na tom, že si pokaždé sama vlastnoručně napeče všechno cukroví.

Sobota byla dnem mnoha oslavenců - blahopřáli jsme k narozeninám Věře Špinarové a také dvojčatům Maurici a Robinu Gibbovým ze skupiny Bee Gees.

Další výročí se týkalo 2. československého beatového festivalu, který se konal v roce1968. Na něm měla velký úspěch skupina Blue Effect. Triumfální vystoupení v Lucerně bylo korunováno tím, že kapelu vyhlásili objevem roku a kapelou sezóny, kytarista Radim Hladík získal titul hudebník sezóny a skladba "Slunečný hrob", první hit skupiny (tehdy ovšem ještě v anglické verzi nazvaný "Sunny Grave") skladbou sezóny. A my, nebýt filmu Pelíšky, bychom na ni možná už i zapomněli.

autor: dak
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.