Karel Křivánek, Občanská poradna Jihlava

15. květen 2012

V dnešní poradně Tandemu se hovořilo na téma dluhy, smlouvy, půjčky. Na vaše dotazy odpovídal Karel Křivánek z jihlavské Občanské poradny.

Havlíček Vl.
Dobrý den ! Můj dotaz je takový : Má partnerka se dostala do exekucí. Vlastní vinou,v době kdy se mnou ještě nebydlela. Jenže exekutoři polepili cedulkama moji elektroniku(televizi,rádio,atd.)Ted se ona odstěhovala jinam. Mám ještě povinnost vůči těmto exekutorům ? Tzn.pustit je do bytu,odevzdat jim ty věci apo.? Děkuji za odpověd.
Dobrý den, obecně lze sdělit, že není možné postihnout pro dluhy dlužníka majetek třetích osob. Pokud jste nebyli sezdaní, dluhy jsou pouze partnerky. Exekutor může navštívit místo, kde se domnívá, že má dlužník nějaký majtek či se tam združuje a mohl by tam mít majetek. Pokud k tomu dojde, je nutné se brátit ze strany majetitele takto sepsaných věcí. Exekuční řád umožňuje podat námitky proti soupisu movitých věcí. Pokud byste chtěl situaci probrat konkrétněji - mohu Vám nabídnou možnost objednání do občanské poradny. Kontakty naleznete na www.obcanskaporadna.cz či tel: 567 330 164

Spustit audio