Jindřichův Hradec a patrně i Pelhřimov. Hokejová Dukla tam odehraje mistrovské zápasy

20. červen 2022 11:00

Hráči jihlavské Dukly jsou dočasně hokejoví bezdomovci. Než bude stát v krajském městě nová aréna, poskytnou jim zázemí města v okolí. 

Funkcionáři klubu podepsali smlouvu s Jindřichovým Hradcem. Na to, že bude hostit prvoligové zápasy, se připravuje také Pelhřimov.

Pelhřimov

Zimní stadion v Pelhřimově dosud poskytoval zázemí téměř výlučně místním sportovcům. Změnit se to může už letos na podzim. Většinu svých mistrovských zápasů nadcházející sezóny by tam měli odehrát hokejisté jihlavské Dukly.

Stadion v Pelhřimově už se chystá, říká ředitel městské společnosti Pelhřimovská sportovní Martin Mareš. „Finišujeme veškeré přípravné práce, abychom tu připravili kvalitní zázemí pro Duklu, která hraje první ligu. Aktuálně připravujeme mantinely pro umísťování reklam, šablony pro reklamy na led a chystáme stavební přípravu pro nové trestní lavice a střídačky.“

Smlouva s Duklou

Jestli je to už jisté, že Dukla Jihlava bude hrát v Pelhřimově, se reportér vypravil na tamní radnici. „Smlouva mezi Duklou a Pelhřimovskou sportovní je v závěrečné fázi, rada města by ji měla schvalovat 21. června v úterý,“ potvrdil místostarosta Josef Koch (KDU-ČSL). 

Pelhřimovská radnice proto půjde ještě dál a do stadionu a jeho zázemí chce v následujících letech nainvestovat asi 140 milionů korun, jak dodává další z místostarostů Zdeněk Jaroš (TOP 09). „Ve spolupráci s Českou komorou architektů vypisujeme architektonickou soutěž na přestavbu pláště zimního stadionu a výstavbu nového hotelu, protože ty ubytovací kapacity chybí.“

Pelhřimov není jediným městem, kde bude Dukla hrát. Smlouva už je podepsaná v Jindřichově Hradci, kde Dukla letos odehraje asi třetinu zápasů. „Bavili jsme se o počtu šesti utkání, které tam sehrajeme,“ počítá jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Náhradní stadion bude Dukla potřebovat do roku 2024, kdy by měla být dokončená jihlavská aréna.  

Spustit audio

Související