Jihlavští hokejisté vyhráli první ligu a postupují do baráže

21. březen 2016
Zprávy z

Hokejisté Jihlavy vyhráli letošní ročník WSM Ligy. Dukla v pátém semifinále porazila Ústí nad Labem 7:2 a celou sérii ovládla 4:1 na zápasy. Vzhledem k svému postavení v tabulce po základní části celou ligu vyhrála a může se těšit na účast v baráži.

Dukla o svém vítězství v pátém semifinále rozhodla už v povedené první třetině. Ústeckého gólmana překonala hned čtyřikrát a Severočeši nenašli sílu na obrat.

„Pro nás bylo uklidňující, že jsme dali první gól. Kdyby oni dali první gól, tak by to pro nás bylo složitější, já věřím, že bychom i tak ten zápas zvládli.“ Poznamenal k vývoji duelu střelec dvou jihlavských branek Josef Skořepa.

Jihlava si výhrou v semifinále zajistila účast v čtyřčlenné baráži: „Baráž si budeme užívat, chceme udělat co nejlepší výsledek,“ těší se jihlavský útočník Josef Skořepa. Souboje o extraligu začnou v úterý 29. března a Dukla se na úvod představí ne ledě Karlových Varů.

Semifinále play off první hokejové ligy - 5. zápas

Jihlava - Ústí nad Labem 7:2 (4:0, 2:1, 1:1)
Branky: 1. a 53. Beránek, 9. a 18. Skořepa, 17. Mrňa, 28. Březina, 33. Anděl - 35. a 55. Roubík. Rozhodčí: Kubičík, Trombík - Měkýš, Reich. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 3657. Konečný stav série: 4:1.

autor: jak
Spustit audio