Jihlavští fotbalisté slaví první výhru v sezoně, Duklu porazili 3:2

10. září 2017
Zprávy z

Fotbalisté FC Vysočina poprvé v tomto ročníku první ligy vyhráli. Vysočina v 6. kole nejvyšší domácí fotbalové soutěže doma porazila pražskou Duklou 3:2. Jihlava sice ještě v 88. minutě duelu prohrávala, po gólech Dvořáka a Ikauniekse se ale nakonec radovala ze zisku tří bodů.

Jihlavští fotbaloví fanoušci doufali, že konečně uvidí v soupeřově bráně nějaké góly, vždyť během úvodních pěti ligových kol se fotbalisté Vysočiny trefili jen dvakrát. A přání jihlavských příznivců naplnil v 21. minutě zápasu Jakub Fulnek, který využil pěkné přihrávky Pavla Dvořáka.

Jenže krátce na to vyrovnal v 23. minutě utkání útočník Dukly Jan Holenda, když jeho střelu tečoval za záda jihlavského gólmana Rakovana obránce Krejčí. V druhém poločase pak pražská Dukla přidala druhý gól, když se trefil Patrik Brandner.

Ještě dvě minuty před koncem utkání Jihlava prohrávala, ale v 88. minutě nejdřív vyrovnal Pavel Dvořák a v druhé minutě nastavení vystřelil Vysočině první tři body v sezoně Davis Ikaunieks. Jihlava tak opustila v tabulce sestupové pozice.

6. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Dukla Praha 3:2 (1:1)

Branky: 22. Fulnek, 88. Dvořák, 90.+2 Ikaunieks - 23. vlastní Krejčí, 71. Brandner. Rozhodčí: Proske - Kotík, Kotalík. ŽK: Nový - Ostojič. Diváci: 2462.

Sestavy:

Jihlava: Rakovan - Nový (69. Pecháček), Tlustý, Krejčí, Keresteš - Fulnek (62. Klíma), Vaculík, Zoubele, Popovič (76. Urblík) - Dvořák, Ikaunieks. Trenér: Kopecký.

Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Bezpalec (46. Mustedanagič), Tetour - Koval (59. Holík), Miloševič, Brandner (84. Preisler) - Holenda. Trenér: Hynek.

autor: jak
Spustit audio