Jihlavský lesní klub pro děti hledá nové zázemí, hájenka ve Zborné se bude rekonstruovat

15. březen 2023

Správa městských lesů v Jihlavě chystá rekonstrukci hájenky ve Zborné, kde už dvanáct let sídlí lesní klub pro děti. Vedení školky tak teď hledá prostory, kam by se od příštího školního roku mohli s dětmi přemístit.

Hájenku ve Zborné čeká rekonstrukce

„No, právě, že jsem hodně spokojená, tak doufám, že něco najdeme. Děti jsou většinu času venku a ten přístup je úplně jiný,“  chválí lesní klub paní Sabina. Do klasické školky by syna nerada přemístila do klasické mateřské školy.

Tipy na nové zázemí už vedení školky dostalo, teď se ještě chystá místa navštívit. Postupem času už ale ředitelka lesního klubu Martina Janečková i trochu slevuje ze svých požadavků.

„Prvotní požadavky byly, že chceme objekt, kde je energie, kde teče voda a dá se vytopit. Teď hledáme objekt nebo místo, které je přístupné, aby se tam dalo dojet, rodiče mohli své děti přivést, aby tam poblíž byla příroda,“ popisuje místo, které by se mělo stát novým zázemím lesního klubu.

Pro lesní školky je právě blízkost přírody hodně zásadní. Tipy na zázemí na sídlištích a v centru měst tak vedení klubu rovnou vyřazuje. S jinými nedostatky už si podle Martiny Janečkové dokáže poradit.

V lesním klubu tráví děti hodně času venku, nové zázemí musí být blízko přírodě

„Když tam nepoteče voda, tak si ji dovezeme. Když tam nebude energie, tak jsou různé solární panely,“ nedělají jí drobné nedostatky těžkou hlavu.

Nové místo potřebuje školka sehnat do května, kdy začnou zápisy pro další školní rok.

Spustit audio

Související