Jihlavsko otevírá běžecké trasy

21. leden 2012
Zprávy z

Běžkařům z Jihlavska se blýská na lepší časy. Od loňského roku pro ně z nadšení dvou lyžařů vzniklo hned několik novinek. Vedle 14ti kilometrového okruhu nedaleko Tesca, můžou zvolit také výlet na lyžích za město.

"V okolí Kostelce je okruh hotový a je připravené i jeho propojený s okruhem na Pístov a na Vysokou. Pokud budou sněhové podmínky přát, tak to propojíme i s okruhem na Zaječí skok," říká Milan Koten, který je spolu s kamarádem průkopníkem v budování tras v Jihlavě a okolí. Jak říká, jejich cílem je to, aby běžkaři nasadili lyže v Jihlavě na Pístovské a dojeli zhruba 25kilometrovou trasou až na Čeřínek. V případě, že bude počasí přát je to sen splnitelný ještě tuto zimu. Současné aktuálně sjízdné okruhy najdete na stránkách, které provozují www.lyzarskejihlavsko.cz.


V tuto chvíli je běžkařům dostupný Nový Hojkov na Jihlavsku.- Ten v sobotu navíc ovládají běžkaři závodníci. Očekávaný závod v běhu na lyžích Poháru Běžce Vysočiny 2012 startuje už po desáté dopoledne. Určený je každému pohlaví i věkové kategorii a je oblíbenou každoroční událostí pro amatéry i zapálené sportovce. Okruhy budou ale o víkendu dostupné všem, jen je třeba ohleduplnost vůči závodníkům.

autor: ost
Spustit audio