Jihlavská Dukla prochází baráží bez mrknutí. Dnes míří do Českých Budějovic

4. duben 2017
Zprávy z

Hokejisté Dukly Jihlavy hrají baráž o extraligu. Všechny zápasy, včetně toho posledního na domácím ledě proti Českým Budějovicím vyhráli. Dnes mají před sebou odvetu na jihu Čech. Doma je podle hráčů doslova tlačí vyprodaný stadion, na soupeřově ledě tento pomyslný šestý hráč nebude tolik slyšet.

Do baráže vstupují vždy dva nejlepší týmy z té nižší a naopak nejhorší z vyšší úrovně soutěže. Dukla už měla tu čest proti Pardubicím, Českým Budějovicím a Karlovým Varům. Všechny soupeře dosud poslala do kabin jako poražené. Poslední duel z Budějovicemi až po závěrečných nájezdech.

„Prohrávali jsme sice, ale nevzdali se. Hecovali jsme se, věřili jsme si,“ řekl Českému rozhlasu jihlavský útočník Adam Zeman. „Nájezdy, no, šťastnější asi vyhrál. Máme dva body, které jsou strašně cenný, tady je každý bod úplně super a my jsme rádi, že jsme to urvali.“

Publikum? Šestý hráč, říká rozhodně David Kájínek

Do útrob Horáckého zimního stadionu se vejde přes šest tisíc lidí. Na klíčové zápasy bývá vyprodáno. „To je krásný, lidi nás ženou, jsou šestým hráčem na ledě pro nás a doufám, že budou chodit takhle dál a budou nás pořád takhle hnát dopředu,“ myslí si David Kájínek.

Jihlavskou bránu hájí mladý gólman Jakub Škarek, který často svůj tým podrží. „Kuba tam měl spoustu těžkých zákroků, které zvládnul,“ pochválil trenér Petr Vlk.

Zápas v českobudějovické Budvar aréně začíná v 17:30 hodin.

autoři: mik , jak
Spustit audio