Jihlava kvůli koronaviru zavřela do pátku obě turistická centra

14. září 2020 10:00

V Jihlavě jsou kvůli jedné pracovnici s pozitivním testem na covid-19 do pátku zavřená obě informační turistická centra.

Naplno ode dneška funguje matrika magistrátu, jejíž provoz byl kvůli výskytu nákazy omezený počátkem tohoto měsíce. Médiím to dnes sdělil mluvčí radnice Radovan Daněk. Vedení krajského města kvůli zpřísnění hygienických podmínek odložilo na neurčito plánované setkání s občany.

Radnice a Brána Matky Boží

Uzavřená infocentra jsou na radnici a v Bráně Matky Boží, obsluhují je čtyři pracovnice. „Kvůli jedné pracovnici s pozitivním testem musely do karantény všechny její kolegyně, protože se vzájemně potkávaly,“ uvedl Daněk. Obnovení provozu center bude záviset i na výsledku nových testů.

Úřednice z městské matriky už mají podle mluvčího všechny negativní testy na covid-19. „Také pracovnici, která byla jako první pozitivně testovaná, lékař sdělil, že může nastoupit do práce,“ doplnila vedoucí jihlavského správního odboru Jana Batoušková.

Radnice ve Žďáře, Okříšky

Kvůli potvrzení nákazy u jednoho zaměstnance musela minulý týden do karantény i část pracovníků městského úřadu ve Žďáru nad Sázavou. Nikdo z nich nepracoval v přímém kontaktu s veřejností, uvedla radnice na webu. Služby úřadu omezené nejsou, řekl dnes mluvčí města Matěj Papáček.

K běžnému provozu se dnes vrátil úřad dvoutisícového městyse Okříšky na Třebíčsku, kde měli pozitivní test na covid-19 čtyři pracovníci. „Fungovala jen podatelna a minulý týden v úřední dny stavební úřad, ostatní bylo víceméně v karanténě,“ řekl starosta Zdeněk Ryšavý (ČSSD). Podotkl, že úřad víc využíval elektronickou komunikaci. V úterý by podle jeho informací měla skončit karanténa poslední pracovnici.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související