Ježíškova vnoučata už splnila skoro 3 tisíce přání osamělých a starých lidí

14. listopad 2017
Zprávy z

V pondělí ve 13.11 spustil Český rozhlas projekt Ježíškova vnoučata. Jeho cílem je splnit sny osamělým seniorům. A v úterý ráno vy dárci plníte už téměř všechna přání, která se na stránkách www.jeziskovavnoucta.cz zatím sešla.

V úterý ráno je z necelých tří tisíc přání k dispozici už pouhých 145. Osmdesátiletá Marta si například přeje opravu rámů obrazů jejího manžela, pětaosmdesátiletý Zdeněk by se rád projel poštovním autem a senioři z Luhačovic by chtěli, aby k nim na Silvestra přijela živá hudba.

Některá přání jsou ale hůře splnitelná. Například čtyřiadevadesátiletý Jaroslav by chtěl nové nohy, nebo sedmadevadesátiletá Božena by chtěla být mladší.

K mání jsou ještě přání, která stojí víc peněz. Mnoho seniorů si přeje invalidní vozík nebo televizi. Další by se rádi podívali k moři nebo do lázní.

Projekt Ježíškova vnoučata, ale zdaleka nekončí. Vyzýváme všechny domovy seniorů, aby navštívili stránky www.jeziskovavnoucata.cz a jednoduše se přihlásili a vložili přání a sny svých klientů.

„Výzva směřuje k domovům pro seniory, dalším státním, nestátním, soukromým zařízením, které se starají o seniory, kteří nikoho nemají. Protože zájem je obrovský, tak by byla velká škoda téhle šance nevyužít, protože to nic nestojí,“ řekl vedoucí projektu Martin Ondráček.

Přání je možné plnit hned, na nic nečekat. Udělala to například Adéla Vejvodová, která koupila stolní fotbálek panu Lubomírovi z Holic. Nebo devadesátiletý Otto z Klatov už dostal nový mobil od Tomáše Martinky.

autor: mkr
Spustit audio