Jediný bod dělí Duklu Jihlava od extraligy. Rozhodne dnešní zápas proti Karlovým Varům

21. duben 2017
Zprávy z

Hokejisté Dukly Jihlavy dělí jen malý krůček od extraligy. Pomyslnou vstupenky mezi nejlepší české týmy mohou získat už dnes večer. Doma vyzvou Karlovy Vary, a pokud uhrají alespoň bod, mají postup jistý. V praxi to znamená dovézt zápas po remíze do prodloužení. Klání před vyprodanými tribunami Horáckého zimního stadionu začne o půl šesté.

Dukla Jihlava prochází baráží o extraligu velmi suverénně. Jediný bod ji dělí o nejvyšší hokejovou soutěž – extraligu. V 11. kole baráže vyzvou Karlovy Vary.

V druhém zápase poměří síly České Budějovice s Pardubicemi. Výsledek tohoto utkání ale nemá vliv na jihlavskou Duklu. Ta musí uhrát alespoň bod, pak má postup jistý.

Skalní fanoušci jihlavského hokeje dnes na 16. hodinu připravují předzápasovou ceremonii. Ve Smetanových sadech mezi Horáckým stadionem a kostelem sv. Kříže zasadí čtyři metry vysokou lípu. Ponese jméno Dukla a při sázení ji požehná kněz. Strom v budoucnu ozdobí i mosazná cedulka, která připomene 60 let nejúspěšnějšího klubového hokejového týmu v ČR.

autoři: mik , jak
Spustit audio