Jede Kudrna, jede do Brna aneb vysíláme z veletrhu cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA

11. březen 2016

V pátek 11. března 2016 vysílá Český rozhlas Hradec Králové od 9:00 do 12:00 živě z veletrhu cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA v Kongresovém centru ALDIS Hradec Králové, s podtitulem Jede Kudrna, jede do Brna!

Na 17. ročníku velektrhu, který se koná ve dnech 11. a 12. března 2016 návštěvníci tradičně najdou nabídky turistických možností v krajích a regionech, nabídky zájezdů cestovních kanceláří, ubytování, wellness pobytů, lázeňských pobytů, náměty na výlety, na dovolené na kole, u moře i v horách, regionální výrobky či vybavení pro cykloturistiku.

Bohatý doprovodný program je neodmyslitelnou součástí této akce.

Mimo tradičních cestovatelských besed, prezentačních přednášek vystavovatelů a doprovodného kulturního programu bude letos nemalá část programu věnována 150. výročí bitvy u Hradce Králové roku 1866.

V rámci seriálu vzpomínkových akcí 150. výročí války 1866 v našem kraji se také 11. března 2016 uskuteční konference, která se bude zabývat potenciálem války a bojiště 1866 pro cestovní ruch v našem regionu a je obsahově rozdělena do pěti bloků.

První blok se věnuje historickému roku 1866, a co mu předcházelo, druhý se ohlédne po historii vzpomínkových akcí, třetí se bude věnovat letošním vzpomínkovým akcím 150. výročí války 1866, čtvrtý postihne současný fenomén „living history" či „reenactment" a nakonec pátý blok se bude zamýšlet nad vizemi do budoucna.

Jakkoliv se v minulosti zdálo téma války a cestovního ruchu neslučitelné, ukazuje se, že v Evropě je o historické připomínky někdejších konfliktů velký zájem.

Český rozhlas Hradec Králové vysílá z veletrhu cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA a podtitulem Jede Kudrna, jede do Brna

Právě velký časový odstup umožňuje vidět v těchto událostech zajímavé souvislosti a uvedená konference je atraktivní příležitostí pro celou širokou veřejnost.

Těšíme se na vás v pátek 11. března 2016 od 9:00 do 12:00 na veletrhu cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA v Kongresovém centru ALDIS Hradec Králové!

autor: pku
Spustit audio