Jaromír Blažek odchytal čtyřstý zápas v nejvyšší domácí soutěži

22. říjen 2012
Zprávy z

Fotbalový brankář Jaromír Blažek v neděli nastoupil k 400. prvoligovému utkání, a stal se tak dvanáctým hráčem, který v české lize tolik startů nasbíral. V devětatřiceti letech v jihlavském dresu pozlobil svůj bývalý klub, se kterým získal šest mistrovských titulů. Vysočina Jihlava remizovala s pražskou Spartou 1:1.

„Na konci už jsme byli hodně unavení a Sparta nás dostala pod tlak. My jsme byli lepší v první půli a oni v druhé, takže zasloužený bod,“ hodnotil výsledek jubilant, který si zahrál proti svému bývalému klubu po delší době. Zas tak nevšední duel to prý ale pro Jaromíra Blažka nebyl: „Myslel jsem si, že to bude víc zvláštní, nakonec to bylo normální. Nechtěli jsme prohrát. Neříkám, že kdybychom prohráli, byla by to tragédie, ale chtěli jsme prostě ještě nějakou chvíli udržet domácí neporanitelnost.“

Střelec jihlavské branky Stanislav Tecl v souboji s hráči Sparty

Pražany dostal do vedení po samostatném úniku Václav Kadlec, za Vysočinu ale srovnal nejlepší střelec ligy Stanislav Tecl. Gólman Sparty Tomáš Vaclík podotkl, že se sice jeho tým na jihlavského kanonýra chystal, Tecl ale potvrdil skvělou formu: „Všichni víme, jakou má letos Standa formu. Dneska to opět potvrdil, když měl dvě šance a z toho jednu proměnil. Je v takové pohodě, že dokáže ty šance proměňovat.“ Na adresu Jaromíra Blažka pak jeho mladý sparťanský protějšek dodal: „Ve svém věku chytá pořád neuvěřitelně, patří k nejlepším v lize a Jihlavu svými zákroky drží. Pro nás je to ztráta, ale „Bláža“ s Jihlavou si ten bod zasloužili, protože s námi hráli vyrovnanou partii.“ Sparta je po remíze v Jihlavě v tabulce třetí, Vysočině patří aktuálně osmé místo. Ve 12. kole se Jihlava v pátek utká s pražskou Duklou.

autor: jak
Spustit audio