Jaroměřické pekárně se daří bojovat s krizí
Jaroměřická pekárna jde proti krizi. Zatímco ostatní pekárny živoří, v Jaroměřicích dokázali vybudovat novou výrobní halu o rozloze téměř 1500 metrů čtverečních.
Uvnitř je zcela nová počítačem řízená technologie, pece jsou sice vytápěné plynem, ale oběhové médium je olej a taková pec dokáže výrazně šetřit energii. „Je rentabilnější a ekonomičtější, je tam menší měrná spotřeba na upečení jednoho kilogramu výrobku a navíc se zvyšuje i životnost, protože tato pec nekoroduje,“ říká jaroměřický pekař Antonín Malena.
Nahlédnout do moderního provozu jaroměřické pekárny budete mít možnost v pátek od 9ti hodin ráno. V pekárně připravili den otevřených dveří i s ochutnávkou pečiva. Každý návštěvník dostane jednorázový hygienický oblek a uvidí pekárnu za plného chodu od A až do Z od kynutí přes pečení až po expedici výrobků. Kromě pečení chleba jaroměřičtí pekaři předvedou také sladký program, kam patří pečení koblih a koláčů.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Máme potřebu hledat střední cestu a nevyčnívat, ale proč nebýt ambiciózní, říká ekonomka
-
ŽIVĚ: Pardubice v pátém finále proti Třinci zvýšily na 3:0, Radiožurnál Sport duel vysílá v přímém přenosu
-
Tři roky ‚pokání‘ za mši za Navalného. Pravoslavná církev v Rusku suspendovala kněze, který vedl tryznu
-
Plzeň je druhým finalistou českého poháru, Zlín po dvou brankách útočníka Chorého porazila 3:0