Jaroměřické pekárně se daří bojovat s krizí

27. září 2011
Zprávy z

Jaroměřická pekárna jde proti krizi. Zatímco ostatní pekárny živoří, v Jaroměřicích dokázali vybudovat novou výrobní halu o rozloze téměř 1500 metrů čtverečních.

Uvnitř je zcela nová počítačem řízená technologie, pece jsou sice vytápěné plynem, ale oběhové médium je olej a taková pec dokáže výrazně šetřit energii. „Je rentabilnější a ekonomičtější, je tam menší měrná spotřeba na upečení jednoho kilogramu výrobku a navíc se zvyšuje i životnost, protože tato pec nekoroduje,“ říká jaroměřický pekař Antonín Malena.

0:00
/
0:00

Nahlédnout do moderního provozu jaroměřické pekárny budete mít možnost v pátek od 9ti hodin ráno. V pekárně připravili den otevřených dveří i s ochutnávkou pečiva. Každý návštěvník dostane jednorázový hygienický oblek a uvidí pekárnu za plného chodu od A až do Z od kynutí přes pečení až po expedici výrobků. Kromě pečení chleba jaroměřičtí pekaři předvedou také sladký program, kam patří pečení koblih a koláčů.

autor: Michal Malý
Spustit audio