Jarní knižní novinky nabízí romantiku, detektivky a taky práci s vlastními emocemi

28. únor 2017
Dobré odpoledne

Možná jste během zimy už přečetli všechny knížky, na které jste měli zálusk. Do poradny Regionu proto přišla Jitka Křivánková, aby představila jarní knižní novinky.

Na pultech knihkupectví z novinek najdete knihy z žánru detektivek, románů pro ženy, historické romány, dále literaturu pro maminky, které čekají dvojčata nebo čtení o emocích.

Ženy mají rády více detektivky než romantiku

Jitka Křivánková proto doporučuje známého autora detektivních příběhů Larse Keplera. Jeho poslední publikace nese název Lovec Králíků. Další novinkou je publikace od britského spisovatele, který žije na Slovensku a jmenuje se Robert Bryndza. Jeho detektivka se jmenuje Dívka v ledu. „Hned po tomto uvedení se stala bestsellerem a nyní se můžeme těšit na volné pokračování Noční lov,“ doporučuje Jitka Křivánková.

Pro ženy si novinku připravila Barbara Erskinová

Autorka je proslulá tím, že její příběhy se prolínají z minulosti do současnosti. Nejinak tomu je i v posledním románu Spáčův hrad. Děj je zasazený do 15. až 20. století. Od Barbary Woodové vychází román Země odpoledního slunce.

Vyrovnat své emoce můžete s Karlem Nešporem

Známý psychiatr vydal publikaci o tom, jak pracovat se svými emocemi. Jmenuje se Jak být milejší. Zdokonalíte se v sebeovládání, najdete cestu k pohodě nebo jak překonávat hazard. Zajímavé čtení vám může pomoci vyrovnat se a možná najdete i cestu k sebepoznání.

Spustit audio