Jarní bylinky nepatří jenom do velikonoční nádivky

 Nejenom velikonoční nádivka, kterou budeme připravovat už za pár dní, je nejlepší s jarními bylinkami. Naše babičky připravovaly z bylinek také výbornou jarní polévku. A jak na ni? 

Na másle orestujte na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidejte na kousky natrhané bylinky. Použít můžete kopřivu, sedmikrásku, pampelišku, popenec, řebříček nebo bršlici. Bylinky nechte zavadnout a přidejte pět lžic mouky. Krátce vše osmahněte, zalijte litrem vody a vařte 10 minut.

Nakonec nechte v polévce srazit čtyři rozšlehaná vejce a dochuťte bylinkovou solí a nasekanou petrželkou. Je to prostě talíř plný zdraví. Tak dobrou chuť.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio