Hovězí kližka na pivu se smetanovou omáčkou
Moderátor a zpěvák Jarda Hypochondr griloval v rámci akce Léto na grilu také v Golčově Jeníkově. Tentokrát připravil hovězí kližku na pivu se smetanovou omáčkou.
Následující recept je pro větší množství lidí.
Budeme potřebovat
6 kg hovězí kližky
0,5 kg cibule
0,3 kg mrkve
2,5 litru smetany
1 lžíci tandoori
3 lžíce soli
3 lžíce cukru
30 dkg celeru
30 dkg petržele
30 rohlíků
2 dcl oleje
2 dcl piva
Léto na grilu

Pojďte se s námi bavit, dobře najíst a také zazpívat. To vše je léto na grilu. Moderátor, zpěvák a bavič Jarda Hypochondr objede během léta celkem devět míst.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.