Hovězí kližka na pivu se smetanovou omáčkou

26. červenec 2018

Moderátor a zpěvák Jarda Hypochondr griloval v rámci akce Léto na grilu také v Golčově Jeníkově. Tentokrát připravil hovězí kližku na pivu se smetanovou omáčkou.

Následující recept je pro větší množství lidí.

Budeme potřebovat

6 kg hovězí kližky

0,5 kg cibule

0,3 kg mrkve

2,5 litru smetany

1 lžíci tandoori

3 lžíce soli

3 lžíce cukru

30 dkg celeru

30 dkg petržele

30 rohlíků

2 dcl oleje

2 dcl piva

Léto na grilu

Léto na grilu, Vysočina

Pojďte se s námi bavit, dobře najíst a také zazpívat. To vše je léto na grilu. Moderátor, zpěvák a bavič Jarda Hypochondr objede během léta celkem devět míst.

autor: mik

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.