Hoteliéry na Novoměstsku zachránili sportovci

11. srpen 2011

Sehnat ubytování na Novoměstsku je už téměř nemožné. Majitelé hotelů, penzionů a turistických chat hlásí poslední volná místa - jen díky světovému poháru horských kol.

Byla by to špatná sezóna, ví hoteliéři ve Žďárských vrších. Naštěstí ale přišla opět záchrana z novoměstkého sportovního areálu. Na světový pohár v cyklistické cross-country, přijely se závodními týmy stovky lidí a další fanoušci teprve dorazí. "Sehnat volné místo téměř není možné, je volných asi 20 ze dvou tisíc lůžek," hlásila nám dnes v poledne Jaroslava Šmídková z novoměstského informačního centra. Fanoušci, kteří na závod přijedou, tak nejspíš využijí vzdálenější ubytování či kemp, který bude v pátek v poledne otevřen přímo v areálu. "Jeho kapacita je velká. Nabídne i teplou vodu, sprchy a možnost elektrické přípojky," říká za pořadatele závodu Tomáš Nohejl.

Světový pohár horských kol se do Česka vrací po 14 letech. Celkové vítězství v seriálu by mohl v Novém Města na Moravě potvrdil Čech Jaroslav Kulhavý. Závody potrvají od pátku do neděle.

autor: Daniel Burda
Spustit audio