Horácký džbánek vstupuje do 34. ročníku. Tentokrát s Oldřichem Kaiserem

4. srpen 2016
Dobré odpoledne

Pozvání do dnešní poradny Regionu přijaly organizátorky festivalu Horácký Džbánek, který proběhne ve Žďáru nad Sázavou 5. a 6. srpna 2016. Ředitelkou festivalu je Marcela Lorencová a dramaturgyní Věra Sedláková.

Jedním z překvapení 34. ročníku je vystoupení Oldřicha Kaisera. Tentokrát ale nikoliv v roli herce, ale hudebníka. K jeho mimořádným schopnostem patří improvizace, kterou už společně s Dášou Vokatou ve Žďáru nad Sázavou ukázali. Své vystoupení předvedli v klubu, ale letos je čeká vystoupení na pódiu před velkým počtem divákům.

Oldřich Kaiser coby muzikant na housle i kytaru

Kromě toho zvládá hru i na některé dechové nástroje. Navíc se můžete těšit i na jeho pěvecké vystoupení. Ve Žďáru ho uvidíte v 18:00 v sobotu 6. srpna 2016. To, že se Oldřich Kaiser bude do budoucna pravděpodobně věnovat více hudební dráze, než té herecké, připouští i on sám.

Kromě hudby vás na festivalu zabaví i doprovodný program

Vodní skauti a taky lidé z charity doplní hudební program. V něm si návštěvníci 34. ročníku festivalu Horácký džbánek můžou vyzkoušet tvorbu v kreativních dílnách. Například mohou tvořit obří bubliny, drátkovat, vyrábět z různých materiálů. Tvořit můžou děti, ale taky jejich rodiče. Festival se bude konat v prostorách zámku Kinský na prvním nádvoří. V pátek program začíná v 17:00 a v sobotu ve 14:00.

Spustit audio