Hokejová horečka stoupá. V pátek čeká Duklu úvodní extraligový duel

6. září 2017
Zprávy z

Už za dva dny se zaplní Horácký zimní stadion tisícovkami fanoušků a slavný hokejový klub odehraje po dvanácti letech znovu extraligový zápas. Od 17 hodin a 30 minut nastoupí jihlavská Dukla proti Mladé Boleslavi a bude chtít bodovat.

„Do každého zápasu půjdeme za stavu 0:0 a budeme chtít vyhrát. Nebudeme se dívat, kdo proti nám stojí, jestli to bude Sparta, Boleslav, Zlín, nebo kdokoli jinej. Myslím, že výkony týmu šly v přípravě postupně nahoru a doufám, že v tom budeme pokračovat a že první mistrovský zápas uděláme body,“ věří kapitán Dukly Tomáš Čachotský.

Jihlava bude po dlouhých dvanácti letech plnit roli extraligového nováčka a jednatel klubu Bedřich Ščerban doufá, že se Dukla stane stálým účastníkem extraligy: „Tým máme v rámci našich možnosti sestavený. Myslím si, že jsme dobře připravení. Nevíme, do čeho jdeme, přece jen je to pro nás nová éra, ale věříme si."

Dukla po vítězné baráži na řadě postů obměnila kádr. Například vynikající obránce Jiří Říha zamířil do Mladé Boleslavi. Naopak v brankovišti se objeví vedle Jakuba Škarka norský reprezentační gólman Lars Volden a v obraně dva seveřané Nor Nicolai Bryhnisveen a Švéd Erik de la Rose.

Všichni hráči se společně domlouvají anglicky, a jak jim bude ladit hokejová souhra, uvidí jihlavští fanoušci poprvé už v pátek.

extraligový puk pro sezonu 2017/2018

1. kolo extraligy – pátek 8. září

HC Dukla Jihlava - BK Mladá Boleslav
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec
HC VÍTKOVICE RIDERA - Aukro Berani Zlín
Piráti Chomutov - HC Olomouc
HC Škoda Plzeň - HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové

autor: jak
Spustit audio