Hokejistům Zlína nestačilo ani třígólové vedení, z výhry se radovala Olomouc

27. říjen 2015

V dohrávce 7. kola hokejové Tipsport extraligy vyhrála Olomouc na ledě Zlína 4:3, i když v 16. minutě prohrávala už 0:3. Domácí Zlín si tak v tabulce nepolepšil a zůstává na předposlední příčce, Olomouc se vyhoupla na 3. místo.

Zlín se dostal do vedení už ve 2. minutě zápasu, když vyloučení Eberleho potrestal po jedenácti vteřinách přesilové hry obránce Kotvan. Olomouc byla aktivnější a nebezpečnější, ale v 15. minutě podruhé inkasovala.

Před brankáře Konráda se dostal Okál a protlačil puk za brankovou čáru. A o minutu později bylo s hostujícím týmem ještě hůře. Holík předložil puk před odkrytou branku Říčkovi a ten zvýšil na 3:0!

Hned za půl minuty ale odpověděl olomoucký Řípa, když potrestal chybu Holíka a na konci sedmnácté minuty snížil na rozdíl jediného gólu Buc.

Ve druhé třetině měli domácí velkou šanci znovu soupeři odskočit. Při přesilové hře pět na tři ale udělali hrubou chybu při rozehrávce, kterou potrestal hostující Vyrubalík. Místo dvougólového vedení tak bylo vyrovnáno.

Úspěšný střelec si na podobnou branku ve své kariéře nevzpomíná.

„Nikdy jsem takový gól nedal, taková situace se stává jednou za čas. Honza Knotek mi nahrál krásnou žabičkou a puk se štěstím prošel pod betonem do branky. Ale je to určitě věc, která se jen tak nevidí,“ usmíval se Martin Vyrůbalík.

A ještě než skončila druhá třetina, dokonali hosté obrat. Po nahození Pekra se dostal k puku Zeman, který zamířil přesně do odkryté branky.

V závěrečné části si Hanáci už pohlídali nejtěsnější vedení, nepouštěli domácí do gólových šancí a připsali si další tři body.

Dohrávka 7. kola hokejové extraligy:

PSG Zlín - HC Olomouc 3:4 (3:2, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Kotvan (Žižka), 15. Okál (Sedláček), 16. Říčka (Marušák) - 16. Řípa, 17. Buc (J. Knotek), 26. Vyrůbalík (J. Knotek), 35. Zeman (Pekr, Valenta). Rozhodčí: Baluška, Kubuš (oba SR) - Bryška, Skopal. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4876.

Spustit audio