Hodinovému manželovi nevolají jen ženy

8. srpen 2014
Dobré odpoledne

Hodinový manžel je novodobé podnikání. Takový muž přijede, opraví třeba vadnou vodovodní baterii, poseká zahradu, natáhne plot nebo třeba opraví rozbitý roh zdi v obýváku. To vše po telefonické domluvě za smluvenou cenu. V Jihlavě v tomto oboru podniká Petr Talpa.

Na otázku ženy moderátorky, zda mu volají jen ženy, odpovídá celkem překvapivě: „Nevolají jen ženy, volají i muži. A dokonce je to půl na půl. Mužům se totiž stává, že je jejich partnerka pořád nutí do nějaké práce, kterou buď třeba neumí nebo ji nechtějí dělat. Zavolají mi, já to udělám a oni mají doma klid,“ odpověděl s úsměvem hodinový manžel.

Jeho práce je ale spíš pomocná, což nakonec plyne i z názvu profese. „Vařit neumím, respektive by to asi špatně dopadlo, to nedělám. Nejsem ani zahradník, mám ale své klienty, kterým sekám zahradu jejich vlastní sekačkou. Jinak opravuji nebo měním vodovodní baterie, montuji nábytek, natáhnu plot kolem pozemku,“ jmenuje Petr Talpa a dodává: „Třeba dnes jsem montoval dětskou kuchyňskou linku.“

Ceny za práce hodinového manžela jsou různé. „U mě stojí hodina práce kolem dvou set korun, účtuji si také dopravu, to jsou ale menší částky,“ uvádí Petr Talpa.

Spustit audio