Gurmet den v Jihlavě: Kuchaři změří síly o postup do Francie
Už šestý ročník Gurmet dne s Krajem Vysočina promění jihlavský CityPark v sobotu 1. listopadu v jedno velké kuchařské studio. Součástí akce bude i české finále prestižní soutěže Trophée Mille, která otevírá dveře až do světového finále ve Francii.
Vůně, barvy, chutě i soutěžní napětí zaplní CityPark Jihlava během Gurmet dne s Krajem Vysočina. Od deseti do devatenácti hodin se zde představí mladí kuchaři a cukráři, kteří změří své síly o postup do mezinárodního finále Trophée Mille.
„Soutěž vznikla díky partnerství Kraje Vysočina s francouzským regionem Grand Est. Právě šéfkuchař s michelinskou hvězdou Philippe Mille nás oslovil s myšlenkou, abychom soutěž pořádali i v České republice,“ uvedl v dopoledním rozhovoru člen organizačního týmu Jan Skála.
Účastníci budou vařit ze surovin typických pro Vysočinu – kuřete, vajec, cibule a tvarohu. Každý tým, složený z chlapce a dívky, má přesně 2 hodiny a 20 minut na přípravu šesti porcí slaného i sladkého pokrmu.
Čtěte také
Doprovodný program nabídne kuchařské show, vystoupení odborníka Zdeňka Křížka i vítěze soutěže MasterChef Česko 2023 Honzy Albrechta. Návštěvníky čeká i sladká show propojující gastronomii s kosmetikou, módou a kadeřnictvím.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.
