FOTO/VIDEO: Den otevřených dveří v Českém rozhlase Vysočina

15. květen 2022

Zatímco celý Český rozhlas o víkendu oslavil 99. narozeniny, my v Českém rozhlase Vysočina jsme sfoukli na narozeninovém dortu dvacet svíček.

Při té příležitosti jsme pro všechny posluchače otevřeli dveře a nechali je nahlédnout do vysílacích studií. 

Zvláštním hostem Jardy Hypochondra u prodloužených, dvouhodinových Písniček pro Vysočinu byl Karel Vágner. „Tady je dobrý prostředí a všichni byli příjemní, hlavně byli příjemní hosti. Je vidět, že jsou to vaši fandové a já vám přeju hodně posluchačů,“ zhodnotil svou návštěvu ve studiu oblíbený muzikant a skladatel.

„Jiné to dneska bylo v tom, že s Karlem je vždycky sranda, ale trochu se nám rozpovídal, takže jsem sledoval ty minuty! Ono to povídání má být tři minuty, a najednou to bylo šest, ale on povídal tak krásně, že mi to určitě všichni odpustí,“ smál se Jarda Hypochondr.  

„Mně to ale nikdo neřekl, že jsem omezený třemi minutami,“ dodal se smíchem Karel Vágner. 

Změny za 20 let

Co se za dvacet let v našem rozhlase změnilo, nad tím se zamyslel Martin Váňa, jeden ze dvou zaměstnanců, který je v rozhlase celých dvacet let. „Myslím, že ze začátku to bylo nadšené mládí, řekl bych. Nadšení snad zůstalo, a teď je k tomu nadšená profesionalita. Zkušeností jsme nabrali opravdu spoustu.“

I Karel Pěška se ohlédl za téměř dvěma dekádami za zprávařským mikrofonem. „No moc, co se týká vybavení, techniky, ve studiu, i toho, jak se ty zprávy vlastně dělají. Prostě za dvacet let se toho změnilo strašně moc. K lepšímu, opravdu jo!“

Kolegové z Českého rozhlasu Vysočina postupně provedli návštěvníky po rádiu, po místnostech, kde vysílání vzniká. Přišly desítky lidí všech generací, každý si od nás odnesl dáreček, ale to, co je potěšilo nejvíc, byla možnost na vlastní oči vidět, jaká tvář patří k jakému hlasu. A všichni se svěřili s tím, že český rozhlas Vysočina rádi poslouchají.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.