FOTO: To je největší hromada jídla, jakou jsme kdy dostali. Dary z Bobrové dorazily do nemocnice

23. březen 2021 07:00

Zdravotníci z novoměstské nemocnice mají malé hody. Připravili jim je obyvatelé Bobrové na Žďársku a dalších okolních obcí.

V Bobrové zorganizovali sbírku pochutin, a nakonec lékařům a sestrám dovezli osm tašek a osm krabic plných dobrot, od čokolád až po klobásy.

Něco na smlsnutí

„Hromada byla džusů, to mě hodně překvapilo, nakonec i kafí, a potom samozřejmě drobné tyčinky, kaštánky, drobnosti na to největší smlsnutí, když má člověk nejvíc ouvej.“ Marie Drdlová společně s místostarostkou obce Bobrová Irenou Ambrožovou (ODS) vykládají z auta před novoměstskou nemocnicí plné tašky a krabice jídla, které přivezly zdejším zdravotníkům.

Je tomu totiž rok, co v Bobrové šili ve velkém roušky, které putovaly mimo jiné právě i do nemocnice. „Říkali jsme si, že se blíží výročí, že by ho chtělo oslavit a jak jinak než pomoci někomu dalšímu. A nejvíc to potřebují zdravotní sestry, protože jim jinak pomoct asi neumíme,“ vysvětluje iniciátorka akce Marie Drdlová.

Okolní obce

Nezapojili se ale pouze obyvatelé městyse Bobrová. „Mirošov, Račice, Podolí a Radešín,“ vyjmenovaná další obce, které do sbírky přispěly místostarostka Irena Ambrožová.

Dobroty pro zdravotníky pak v obci rozdělili do osmi beden a tašek, aby se dostalo na každé oddělení nemocnice s covidovými pacienty. „Já jsem přemýšlela, jela patro po patru, abych nezapomněla nějaké oddělení, kde mají covidové pacienty,“ potvrzuje tisková mluvčí nemocnice Tamara Pecková, která přišla obě ženy před nemocnici přivítat a taky je doprovodit na jedno z oddělení.

Oddělení urologie

„Já vás teda vezmu na jedno oddělení, kde se můžete pozdravit se zdravotníky,“ řekla mluvčí a doprovodila návštěvu na oddělení urologie.  „To je největší hromada jídla, jakou jsme dostali. Opravdu,“ reaguje s úsměvem, který neskryje ani respirátor, vrchní sestra urologického oddělení Šárka Suchá.

„A všem za nás moc poděkujte, protože já si myslím, že v dnešní době je to hrozně důležitý, aby člověk myslel na člověka,“ dodává vrchní sestra. Podle mluvčí nemocnice Tamary Peckové takovou hromadu jídla ještě zdravotníci nedostali. Čas od času k nim ale různé dary doputují. Třeba minulou sobotu jim dobrovolní hasiči z Velké Bíteše napekli a doručili asi deset krabic štrůdlu proti covidu.

autoři: Patrik Salát , mik

Související