FOTO: Historická sýpka v Třebíči se proměnila v centrum pro rodiny s dětmi

28. září 2017
Zprávy z

OBSAHUJE FOTOGALERII! Historická sýpka těsně vedle třebíčských památek UNESCO se stala centrem pro rodiny s dětmi. Uvnitř jsou víceúčelová hřiště, lanový park a mimo jiný velký labyrint s tobogánem. Středová část sýpky zůstala zachovaná i s původními trámovými stromy a výhledem na město.

Labyrint, tak se jmenuje centrum pro rodiny s dětmi v třebíčské sýpce. O tom, že to je skutečně labyrint – bludiště, se přesvědčil i reportér Michal Malý. „Doufám, že se tady neztratíme,“ vtipkoval před správcem Pavlem Svobodou. „Vystoupáme do nejvyššího bodu a pak pojedeme tobogánem dolů,“ ujišťoval.

„Je to tak schválně. Rodiče děti vypustí a na dvě hodiny mají klid. Ztratí se tady,“ směje se správce. „Pak je tu ještě batolecí koutek, tam se zabaví ty malé děti.“

Historická sýpka v Třebíči je původně čtyřpatrová budova. Při stavebních úpravách zbyly na svých místech staré trámy. „Jen jsme je očistila a naimpregnovali.“ Věž nad sýpkou nabízí neobyčejnou vyhlídku.

„V té věžičce atrakce nejsou. Lidé se tam mohou dostat, je tam krásný výhled na celou Třebíč, na všech stranách jsou okna. Jsou tam i křesílka, stoleček, je to místo na odpočinek,“ dodává správce Pavel Svoboda.

autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio