Ester Ledecká zažila dobrodružnou přípravu se Šárkou Strachovou i Ondřejem Bankem

Mistryně světa Ester Ledecká chce i následující sezonu závodit na snowboardu i na lyžích. Dvacetiletá vítězka paralelního slalomu z lednového snowboardového šampionátu v Rakousku tak absolvovala soustředění se Šárkou Strachovou i dobrodružství s Ondřejem Bankem.

A od obou hvězd českého sjezdového lyžování se toho hodně naučila.

„Od Šárky jsem odkoukala, jak má vršek hezky z kopce dolů a nohy jí hezky jedou. Je zajímavé to natočit a srovnat její jízdu s mojí,“ pilně studovala Ester Ledecká jízdy bývalé mistryně světa ve slalomu Šárky Strachové.

A ještě předtím si na lyžařském soustředění s týmem Ondřeje Banka v jihoamerickém Chile vyzkoušela kromě materiálu a techniky i útěk před zemětřesením - doslova na vlastní kůži.

„Vybíhali jsme z domu a byla jsem svlečená, protože jsem byla na masážním stole. Takže jsem běžela ještě nahatá,“ popisuje dnes už úsměvnou historku světová šampionka v paralelním slalomu na snowboardu.

V danou chvíli ale zemětřesení v tradičně velmi seizmicky aktivní oblasti důvodem ke smíchu rozhodně nebylo.

„Musím říct, že jsme byli celkem v pohodě. Potom jsme slyšeli druhý den, jak Francouzi hystericky křičeli. My jsme vyšli ven, koukli jsme se na baráky, jak se to třepe a pak jsme šli zpátky na večeři,“ přibližuje Ester Ledecká až překvapivou jistotu českého lyžařského týmu.

Teď už se dvacetiletá "obojživelnice" připravuje na prosincový start Světového poháru ve snowboardingu, a proto ji čeká cesta za kvalitními tréninkovými podmínkami do Spojených států a pak už první ostrý závod v italské Carezze.

 

Je to venku, nové oblečení i nové auto představeno

Posted by Ester Ledecká on 26. říjen 2015

V týmu má nového lyžařského trenéra a fyzioterapeuta, ale své místo v něm stále má i její děda - hokejový mistr světa z roku 1972 Jan Klapáč.

„Určitě, děda tam má svoje místo, toho rozhodně nevyhazuju. To je v podstatě head head kouč. Pořád mi bude radit a bude při ruce.“ A mohl by jí zkušenostmi pomoci ke správnému rozložení sil.

Ambiciózní Ester Ledecká by totiž chtěla v blížící se zimní sezoně bojovat o celkové vítězství ve Světovém poháru na snowboardu a ráda by se premiérově zapojila i do elitního seriálu ve sjezdovém lyžování.

autoři: Vojtěch Bureš , jam
Spustit audio