Dýňová polévka s krutony a dýňovým olejem
Dýňová polévka se v posledních letech stává velkou módou. Je velmi chutná a potěší celou rodinu. Recept od chotěbořského šéfkuchaře Václava Baucha z restaurace Panský dům je následující.
Potřebujeme následující suroviny:
- 1kg dýně hokaido
- 50g máslo
- 100g cibule
- špetka muškátového oříšku
- vývar zeleninový
- máta
- česnek
- chilli paprička
- smetana
- dýňová semínka
- pečivo
- dýňový olej
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.