Dýňová polévka s krutony a dýňovým olejem

Dýňová polévka se v posledních letech stává velkou módou. Je velmi chutná a potěší celou rodinu. Recept od chotěbořského šéfkuchaře Václava Baucha z restaurace Panský dům je následující.

Potřebujeme následující suroviny:

- 1kg dýně hokaido
- 50g máslo
- 100g cibule
- špetka muškátového oříšku
- vývar zeleninový
- máta
- česnek
- chilli paprička
- smetana
- dýňová semínka
- pečivo
- dýňový olej

autor: dak

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová