Dvojice pervitinových dealerů z Jihlavy skončila ve vazbě

13. červen 2018 09:30

Policie v Jihlavě dopadla dvojici, která obchodovala s pervitinem. Podle policie ve velkém. Od jara měli muž (40) a žena (30) sami spotřebovat nebo prodat na 150 gramů drogy. Samotné zadržení proběhlo krátce po dalším obchodu. Oba dva, v minulosti soudně trestaní, skončili ve vazbě.

„Oba důvodně podezřelé ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi kriminalisté v v Jihlavě na ulici Kollárova. V době před zákrokem proběhl mezi mužem a ženou prodej pervitinu. Krystalickou látku žena po zadržení vydala,“ řekl mluvčí policie Jana Kroutilová.

„Třicetiletá žena byla obviněna ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, přičemž čin byl spáchán ve značném rozsahu. Čtyřicetiletý muž je také obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodal kriminalista Radomír Němec.

150 gramů pervitinu

Oba dva byli v minulosti potrestáni za nakládání s drogami. Žena si od letošního jara obstarávala pervitin pro vlastní spotřebu a také na prodej. „Pervitin si žena většinou přebírala na různých místech Jihlavy a platila částku kolem jednoho tisíce korun za gram. Celkem si v daném období opatřila kolem 150 gramů pervitinu.“

Oba dva skončili ve vazbě. V případě uznání viny jim hrozí až deset let za mřížemi.

autor: mik
Spustit audio