Dvanáctka se mění v třináctku, snad nám nepřinese smůlu

31. prosinec 2012
Zprávy z

Po třistapětašedesáti dnech končí rok 2012. Český rozhlas Region vám denně přinášel aktuální zpravodajství, sledovali jsme pro vás desítky zajímavých událostí, byli jsme s vámi v důležitých okamžicích roku.

Končí rok, kdy čeští sportovci opět ohromili svět na olympiádě. Avizovaný konec světa se nakonec stal pouhou mediální a marketingovou hrou a vše funguje tak, jako dříve. Vysočina prožila rok 2012 relativně v poklidu, i když některé událostí nás klidnými nechat nemohou. Proč lidé umírají na silnicích, to jsou pořád otázky, na které neznáme odpověď.

Redaktorka Lucie Maxová nám chce říci, že práce redaktora je občas pořádný adrenalin. Na začátku roku sledovala sněhovou kalamitu, aby později stíhala piráty silnic spolu s policisty. Reportér se dopravuje všelijak, třeba i na čtyřkolce.

Redaktorka Hana Mikulincová ví, že je třeba být ve správnou chvíli na správném místě. Podařilo se jí to například v lesích u Chotěboře, kde hledala vášnivého sběratele zbraní.

Přemýšleli jste někdy o tom, kolik stojí jediný lidský krok? Redaktor Michal Malý vás zavede na silnici, kde takový krok můžete udělat. A o své zdraví se obávat nemusíte, téměř nikdo tam nejezdí.

Milan Kopecký se vám hlásí z Havlíčkobrodska, ale i z jihlavského studia, občas moderuje Události regionu. Na rok 2012 stihl několik dopravních problémů a také doslova dirigoval hádku dvou respondentů ve studiu.

autor: mik
Spustit audio