Dva muži na Vysočině vykrádali trafiky. Škoda činí milion korun

6. prosinec 2018 13:00

Škody skoro za milion korun způsobila dvojice zlodějů opakovanými vloupáními do trafik na Vysočině.

Muži podle policie vykradli prodejny v Jemnici na Třebíčsku a Humpolci na Pelhřimovsku. Do humpolecké trafiky se dokonce jen pár dní po prvním vloupání vrátili, a vykradli ji znovu.

Policisté obvinili z vloupání dvojici mužů ve věku 18 a 39 let, kterým tak hrozí až osm let vězení, oznámila v tiskové zprávě mluvčí policie Stanislava Miláčková. Jeden z mužů už byl několikrát trestán, soud ho poslal do vazby.

Obvinění podle policie nejprve v polovině listopadu v prodejně v Jemnici poškodili vchodové dveře a z prodejny odnesli zejména tabákové výrobky za více než 90.000 korun. O dva dny později totéž zopakovali v trafice v Humpolci. „Odtud si odnesli mimo jiné cigarety, celá balení tabáku, tabatěrky, baličky a drtičky tabáku, náplně do elektronických cigaret, ale také telefonní dobíjecí kupóny, SIM karty a finanční hotovost. Celkem si odnesli zboží v hodnotě přes 500.000 korun,“ uvedla mluvčí.

Vykradená trafika, Vysočina

Do stejné prodejny se navíc dvojice podle policie vrátila za necelý týden a odnesla zboží za dalších asi 250.000 korun.

Muže zadrželi pelhřimovští kriminalisté. Mladší z obviněných je z Brněnska. Starší je recidivista z Uherskohradišťska, který byl odsouzen naposledy loni v červenci k osmiměsíčnímu vězení.

zdroj: ČTK
Spustit audio