Drážní úřad zastavil provoz na jindřichohradecké úzkokolejce

2. říjen 2017

Vlaky na jindřichohradecké úzkokolejce minimálně v úterý 3. října nevyjedou. Drážní úřad nevydal provozovateli trati, společnosti Jindřichohradecké místní dráhy, osvědčení dopravce. Místo vlaků tak budou cestující přepravovat autobusy.

Společnost Jindřichohradecké místní dráhy nedodala potřebné dokumenty k vydání osvědčení. „My jsme je vyzvali, aby doplnili některé údaje, což se zatím bohužel nestalo,“ vysvětlil mluvčí Drážního úřadu Martin Novák.

Provozovatel úzkokolejky se k situaci nevyjádřil. Na svých webových stránkách ale vyvěsil informaci, že v úterý nahradí vlaky do Nové Bystřice i Obrataně autobusy. Cestující navíc musí počítat se zdržením 5 až 15 minut a náhradní autobusy nebudou přepravovat kola.

Jihočeský kraj jako objednavatel dopravy zatím oficiální zprávu o situaci na úzkokolejce nedostal. „Pokud by to trvalo delší období, pak skutečně asi bychom vypověděli smlouvu,“ řekl Ivan Študlar ze společnosti JIKORD, která dopravu v Jihočeském kraji koordinuje.

Jindřichohradecké místní dráhy nakonec potřebné osvědčení získaly v úterý dopoledne. Obnoví tedy provoz na trati mezi Jindřichovým Hradcem, Obrataní a Novou Bystřicí.

autor: hoch
Spustit audio