Dorn z třebíčského útulku má sice jen jedno oko, psí pohled ale zvládá na jedničku

V lednu roku 2020 našlo v třebíčském útulku azyl patnáct psů, které policie odebrala majitelce z Čechočovic. V nejhorším stavu byl malý kříženec Dorn.

Ze svých ran se vylízal, a teď čeká na nového lepšího pána. „Je to jedenáctiletý kříženec jezevčíka,“ představuje Dorníka ošetřovatelka Olga Spáčilová. „Psi neměli přístřešek, vodu, jídlo, žili tam v otřesných podmínkách,“ připomíná prostředí, ze kterého Dorn přišel.

Byl vyhublý, pokousaný, začervený, měl dokonce i poraněné oko. „Mysleli jsme, že nedožije druhého dne,“ vzpomíná ošetřovatelka s tím, že pes byl samozřejmě zpočátku k lidem velmi nedůvěřivý.

Po roce je krásně baculatý…

Po více než roce je ale situace jiná. Dornovy rány jsou zacelené, a s jednostrannou ztrátou zraku se také smířil, a v podstatě ji nevnímá. „Je krásně baculatý, takové menší prasátko,“ ukazuje na psíka Olga Spáčilová. „Když si zvykne na člověka, tak je u něho neustále, je mu v patách, miluje procházky, aportuje balónky. Je to božan,“ dodává.

Vzhledem k vyššímu věku by bylo dobré, kdyby měl Dorn možnost být ve vnitřních prostorách, a výběh v zahradě nebo na dvorku by byl samozřejmě velkou výhodou.

Spustit audio