Domácí fotbalovou ligu nabídne kompletně O2TV, jeden zápas bude vysílán volně

18. červen 2018

Operátor plánuje i u domácího fotbalu nabídnout divákům funkci multidimenze. Za každou sezónu chce divákům nabídnout minimálně 105 přímých přenosů.

Nejvyšší domácí fotbalová liga se bude vysílat téměř výhradně v rámci placené televize O2TV, a to s platností od sezóny 2018/2019 a koncem sezóny v roce 2021/2022. Výjimkou bude jeden zápas z každého kola, který bude muset společnost O2 Czech Republic poskytnout volně šířenému programu. Zdali to bude stanice ČT Sport, není jisté. „Jednat budeme se všemi,“ řekl Digitálnímu rádiu David Solnař z tiskového oddělení O2TV.

Celkem se jedná minimálně o 105 přímých přenosů za sezonu, chybět nebudou ani duely z nově hrané nadstavbové části. Oproti uplynulým třem sezonám, kdy O2TV Sport vysílal první a čtvrtou volbu, se jedná o téměř dvojnásobný nárůst obsahu z českého fotbalu. Operátor O2 nabídne u nejvyšší fotbalové ligy funkci multidimenze, která bude v tomto případě obsahovat několik sportovních přenosů současně, případně si bude moci divák přepínat mezi kamerami.

„Z každého kola bude O2TV vyrábět čtyři televizní utkání v nejlepší vysílací kvalitě. Další čtyři utkání, která rovněž odvysíláme v O2TV v rámci multidimenze, přineseme v tzv. streaming kvalitě," uvedl Marek Kindernay, výkonný ředitel O2TV Sport. Od nové sezony Fortuna ligy bude při živém vysílání k dispozici systém Tracab, díky kterému je možné nabízet v reálném čase aktuální statistiky o týmech či hráčích. O2TV Sport se bude podílet nadále i na funkci videorozhodčího.

autor: lukpo
Spustit audio

Související