Dnes Iva Hüttnerová připomene jednu zapomenutou podzimní zeleninu

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Sklizeň pastináku

Na podzim naše babičky vařily především z toho, co samy sklidily. Velmi oblíbený byl dnes téměř zapomenutý pastinák.

Možná nevíte, že než k nám dorazily brambory, používal se jako příloha. Pastinák vypadá jako petržel, ale chutná jako mrkev. Je to velmi levná a zdravá zelenina. Povzbuzuje chuť k jídlu, má močopudné účinky a působí proti nadýmání. Také se o něm tvrdí, že je to přírodní afrodiziakum.

Můžete ho péct samotný i s jinou zeleninou. Nebo uvařte jeden díl pastináku a jeden díl brambor a udělejte klasickou kaši s máslem. Uvidíte, že bude chutnat celé rodině.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio