Desetileté kříženky yorkšíra čekají v třebíčském útulku na nového pána. Rády by zůstaly spolu

Od štěňátek byly Pegy a Niki pořád spolu. Teď musely bohužel opustit svou paní a v třebíčském útulku čekají, jestli si je někdo vezme domů obě dvě. Na první pohled jsou to milé a bezproblémové fenky.

"Paní, která je vychovala, je měla moc ráda. Ze zdravotních důvodů se o ně už nemohla starat," říká ošetřovatelka v třebíčském útulku Lucie Vakulová. Fenkám je oběma deset let a jsou v podstatě zdravé. "Ta péče už poslední dobou vázla. Měly horší zoubky, ty se jim vyčistily. Bylo tam hodně zubního kamene u Pegynky se musely i nějaké vytrhat," dodává ošetřovatelka s tím, že Pegy nemá ani po vytrhání části zubů problémy s jídlem.

Obě fenky jsou na sebe zvyklé, a vzájemně se i povahově doplňují. Niki je živější, Pegy bázlivější. "Nikolka je takový číslo. Ráda chodí na procházky, ráda se mazlí," potvrzuje Lucie Vakulová s tím, že Pegy si na nového pána bude chvilku zvykat, než mu uvěří. I v tom by jí určitě pomohla přítomnost její parťačky Niki. "Kdyby byl zájem o adopci obou dvou, bylo by dobré chvilku docházet, aby si Pegy zvykla. Má strach z cizích lidí," dodává. 

Spustit audio

Související